ÜTS Firma Kaydı
Bilindiği üzere ülkemizde ürettiğiniz ya da ithal ettiğiniz kozmetik ürünleri piyasaya arz etmeden önce Ürün Takip Sistemi (ÜTS) kaydını yapmak zorundasınız. 1 Ağustos 2018 tarihinde Kurum web sitesinde duyurusu yapılmış olan 30 Temmuz 2018 tarihli “Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünlerin Ürün Takip Sistemine (ÜTS) Kaydı” konulu Genelge gereğince “1 Mart 2016 tarihinden itibaren kozmetik ürünlerin, ÜTS’ye kaydına başlanmıştır. Kozmetik ürünler için Elektronik Uygulamalar Portalı (EUP) kayıt ve bildirimler için kapandığından firmaların Ürün Takip Sistemi (ÜTS) kaydı yaptırmaları zorunludur.
Kozmetik firmanızın Ürün Takip Sistemi (ÜTS) kaydı için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
ÜTS Formülasyon ve Ürün Kaydı
Bilindiği üzere Elektronik Uygulamalar Portalı (EUP) 30 Nisan 2019 tarihinden itibaren tamamen kapatılmıştır. Elektronik Uygulamalar Portalı (EUP)’ye bildirimi yapılmış olan ve halen piyasaya arz edilebilir durumdaki aktif ürünlerin bildirimlerinin Ürün Takip Sistemi (ÜTS)’ye aktarılması zorunludur. EUP kapandığından dolayı bu sistemde yer alan bildirimler pasif konuma alınmıştır ve tüm bildirim işlemlerinin Ürün Takip Sistemi (ÜTS) yeniden kaydedilmesi önem arz etmektedir.
Kozmetik ürünlerinizin,
Kozmetik yönetmeliğine uygunluğunun tespiti,
Formülasyon değerlendirmesi ve Ürün Takip Sistemi (ÜTS) kaydı,
Kozmetik Ürün Ürün Takip Sistemi (ÜTS) Kaydı,
UZEM Ulusal Zehir Merkezi Bildirimleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Kozmetik Ürün Etiketlerinin Hazırlanması
Kozmetik ürünlerin etiketlenmesi, tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi, ürün hakkında yanıltıcı bilgi içermemesi ve iddalarının kanıtlanabilmesi açısından büyük öneme sahiptir. Ayrıca etikette yer alan talimatların, tüketici sağlığını olumsuz etkilememesi ve üretici firmanın itibarını sarsmaması adına çok dikkatli hazırlanması gerekir. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan KOZMETİK YÖNETMELİĞİ kapsamında ambalaj ve etiketlerin taşıması gereken özellikler belirlenmiştir. Etiketlerinizin Türkçe olması, mevzuata uygun olarak hazırlanması ve iddaların kanıtlanabilir olması zorluluktur.
Etiketlerin yanı sıra kullanacağız reklam görsel ve metinlerinizin de mevzuata uygun olması gerekmektedir. İddialarınız yaptığınız laboratuvar çalışmaların sonuçlarıyla doğru orantılı olmalıdır.
Etiketlerinizin, reklam görsel ve metinlerinizin mevzuata uygun olarak hazırlanması için bizim ile iletişime geçebilirsiniz.
Ürün Bilgi Dosyası / Product Information File
Kozmetik Ürün Bilgi Dosyası/Product Information File, genel olarak bir kozmetik ürün için gerekli tüm teknik ve mevuzatsal bilginin bir arada toplandığı ve bir uzman tarafından yorumlandığı bilgiler topluluğudur. Kozmetik Ürün Bilgi Dosyası/Product Information File hazırlayacak ve bu değerlendirmeyi yapacak yetkili veya sorumlu kişi, eczacılık, biyoloji, kimya, biyokimya, biyomühendislik, toksikoloji, mikrobiyoloji, dermatoloji, tıp veya eşdeğer konularda yeterli tecrübeye sahip olması ve bunu belgelendirmesi gerekmektedir. Ayrıca Kozmetik Ürün Bilgi Dosyası/Product Information File nın ürünün piyasaya sürüldüğü tarihden başalayarak 1O yıl boyunca saklanması ve ürün hammaddelerinde, formulasyonunda vb. değişiklik meydana geldiğinde güncellenmesi gerekmektedir.
T.C. Sağlık Bakanlığınca yayınlanan duyuruya göre İthal Kozmetik Ürünlerin Ürün Takip Sistemi (ÜTS) kayıtları yapılırken sisteme Kozmetik Ürün Bilgi Dosyası/Product Information File yüklemek gerekmektedir.
Kozmetik Ürün Bilgi Dosyası/Product Information File’nın uzman kadromuz tarafından hazırlanması için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Bilgi Alın
Formu doldurarak iletişime geçebilirsiniz. En kısa sürede dönüş yapacağız.